21. October 2021

Gästbloggare Johanna Hector: Redskap för fokus och kraft!

Gästbloggare Johanna Hector: Redskap för fokus och kraft!

Hej igen Johanna Hector här!

Yoga är en metod med en mängd olika redskap och tekniker som kan påverka vår energi och livskraft. Man kan jämföra det vid matlagning och kryddor. Vill du ha mer sälta tillsätter du salt, vill du ha mer sötma tillsätter du honung och mer syra tillsätter du tex citron. Det finns inte ett recept som är bäst för alla rätter, det beror på vad du vill laga. Just därför är det helt fantastisk att få jobba med yoga och ge människor redskap och lära dem smaksätta sin yoga själva.

Asana översätts ofta lite slarvigt till position eller säte. Men den fullständiga översättningen är egentligen stadig, bekväm position. Och det är ju ganska stor skillnad!

Genom att bygga en stark bas med god förståelse för teknik (asana) och andning (pranayama) samt flera yogiska verktyg kommer du snabbt märka både förbättrad koordination, känsla av elegans och styrka. Ditt hjärta kommer bli starkare och alla system i din kropp (matsmältningen, det endokrina systemet, nervsystemet) kommer att hamna i en positiv och funktionell balans. Med medveten fokus och andning harmoniserar positionerna din kropp och själ, så att du vid slutet av en yogaklass har en känsla av välmående inifrån och ut.

Är du i behov av att balansera din energi, mer harmoni så testa denna andningsteknik.

Behöver du ökat fokus och energi, testa denna andningsteknik.

Med kraft // Johanna Hector