21. October 2021

Gästbloggare Johanna Hector: Yoga som kraft!

Gästbloggare Johanna Hector: Yoga som kraft!

Hej mitt namn är Johanna Hector.

Jag älskar rörelse och Eyda! Det är en ära att få dela med mig av varför jag tycker yoga är den perfekta träningsformen för hela vår varelse! Jag grundade Global Yoga under tidigt 00-tal som en naturlig utveckling av mina studier med olika lärare inom flera olika yogaskolor och andra discipliner då jag reste runt jorden för att utforska olika kulturer. Sedan dess har Global Yoga växt till Nordens ledande yogagemenskap, en plats för utveckling, inspiration och utbildning inom yoga.

Att utöva yoga handlar om att förfina de färdigheter och egenskaper som du vill ha mer av i ditt liv. Det betyder inte att du alltid ska vara bra på allt du gör, men du kommer att bli bättre på att vara mer öppen för din egen genuina upplevelse. Och med tiden kommer du att bli mer flexibel, lyfta tyngre saker, andas djupare, springa fortare, hoppa högre och sova bättre.

Yoga är en process som utvecklas dagligen tillsammans med din egen personliga utveckling. Vissa dagar vill du kanske stärka dina armar, andra dagar vill du träna på att slappna av i en stressande situation. Det är precis detta jag älskar med yogan, oavsett hur jag mår eller vad jag är i behov av kan jag rulla ut yogamattan.

Har du testat yoga? Om du skulle börja yoga, säg 10-15min om dagen i en månad vad skulle ditt syfte vara? Bygga styrka, flexibilitet, hälsa, medkänsla, tålamod, vara mer sårbar, bli modigare? Precis allt är välkommet och det spännande med just yoga är att du praktiserar flera av dessa saker samtidigt!

Ser fram emot att höra om din relation till yoga så ses vi i nästa blogginlägg! Har du frågor eller funderingar får du gärna höra av dig till mig, skicka ett DM på instagram till @johannahector_ och vill du få mer yogainspo finns det många grymma flöden och övningar på @global_yoga att spara ner och testa!

Varma Kramar // Johanna Hector