Ansvar

På EYDA är vi medvetna om vårt ansvar när det gäller produktion, arbetsförhållanden och grön omställning. 

EYDA:s fotavtryck

Hållbara produkter är vägen framåt för en grönare konfektions- och modeindustri. Vi behöver helt enkelt använda våra kläder längre. Därför kompromissar vi aldrig med kvaliteten. EYDA:s produkter designas och tillverkas med tanke på att de ska användas flitigt och hålla länge. Den mest hållbara produkten är enligt vår mening också den grönaste produkten.

Produktions- och arbetsförhållanden

En av våra grundare har bott i Kina i ett antal år. I samband med sin vistelse har han hittat stabila leverantörer som har goda arbetsvillkor och samma inställning till kvalitet som vi själva. Vi är således nära produktionen genom att vi har utvecklat extra nära relationer med leverantörerna.

När vi letar nya leverantörer ställer vi naturligtvis också stora krav på ordentliga arbetsförhållanden – inklusive BSCI-certifiering (Business Social Compliance Initiative). Vidare besöker vi alla leverantörer så ofta som möjligt för att själva kunna verifiera de avtal vi har ingått med dem. 

Generellt har vi stort fokus på att det inte ska uppstå stora restlager av överskottskläder som måste förstöras eller på annat sätt kasseras. Det innebär att volymen tillverkade enheter behöver vara lika med volymen sålda enheter.Det uppnår vi genom att inte enbart fokusera på mode och trender, utan också ha ett starkt fokus bra kärnprodukter med lång modemässig hållbarhet.

Stora och små initiativ

Vi fokuserar på det långa och trägna loppet när det kommer till grön omställning. Vi investerar i rådgivning i syfte att kvalificera organisationen så att vi effektivt kan arbeta för att bli ett grönare företag genom hela leveranskedjan. På så sätt får vi den bästa utgångspunkten för det minska vårt ekologiska fotavtryck. 

Samtidigt är vi stolta över våra mindre initiativ som vi vet också gör skillnad i stort, som sopsortering, valet att inte använda hängetiketter på våra produkter, användning av blixtlåspåsar och fraktpåsar med dubbel försegling samt faciliteter som uppmuntrar till en grön omställning.Våra blixtlåspåsar är tillverkade så att de kan återanvändas upprepade gånger samtidigt som de är biologiskt nedbrytbara. Våra fraktpåsar är tillverkade av 100 % återvunnen plast och dubbelförseglade, så att kunderna vid behov kan återanvända dem för returförsändelser.